Jméno:
Kolik je dva plus tři? (spamová ochrana)

Irena, Jirka a Míša, Apolinář říjen 2018   
Na paní Ivanu jsme dostali doporučení od kamarádky-duly a byli jsme moc spokojení. I když jsme měli od počátku plánovaný císař, byla vždy k dispozici pro dobré slovo a radu. Velmi oceňuji její jemnost, pochopení a vlídný přístup, má přímo uklidňující energii:-). Pomohla nám narychlo vybrat paní, která zpracovala placentu do kapslí. Za nás vřele doporučuji ostatním maminkám.
Zuzana, Honza a Ondrášek | Podolí, říjen 2018   
Milá Ivano, moc bysme Vám chtěli s Honzou ještě jednou poděkovat za skvělou podporu u porodu Ondráška, který je od narození moc hodné miminko určitě i proto, že se narodil v klidu a pohodě. Na Ivanu jsme dostali doporučení od kamarádky a po první schůzce jsem byla nadšená z pozitivní energie a klidu, který Ivana vyzařuje. Naprosto mně seděl její přístup, kdy víru v přirozený porod kombinuje s respektem k lékařskému personálu. Díky její přítomnosti u porodu jsem ani na chvíli nepřemýšlela, že bych požádala o jakékoliv umělé zásahy do porodu. Věděla jsem, že všechno probíhá, jak má, a není důvod do toho zasahovat. Kdybysme na sále byli sami, vůbec bych nevěděla, jak si poradit s poměrně silnými kontrakcemi, možná bych sáhla po úlevových lécích a porod se mohl začít vyvíjet úplně jinak. Ivanina přítomnost mně dodávala jistotu, že je tam s námi někdo, kdo ví, co se v danou chvíli děje a dokáže na rozdíl od nás posoudit, jestli je to v pořádku nebo ne. Díky tomu všemu mám na porod moc hezkou vzpomínku a už navždycky to bude nejkrásnější moment mého života. Ivano, moc děkujeme a doufáme, že s námi jednou budete u narození našeho příštího zázraku :-)
Jana a Matýsek, Krč listopad 2017   
Vybrala jsem si paní Ivanu i díky těmto stránkám a komentářům od maminek a musím sem také jeden za sebe připojit. Po prvním porodu, který skončil akutním císařským řezem, těžkou adaptací a poporodními depresemi kdy jsem ke své dceři jen těžko hledala nějaký vztah, rozhodla jsem se druhý porod zkusit pojmout jinak a nechat si pomoci. Manžel se rozhodl být se starší dcerou “až to přijde” a i já cítila, že vedle sebe potřebuji spíše ženskou sílu a pomoc někoho zkušeného kdo zachová klid, nebude se o mě tak bát a bude vědět jak pomoci/ulevit. Musím říct, že jsem za to rozhodnutí ráda a díky Ivaně, která byla skvělá a byla mi obrovskou oporou, jsem zvládla druhý porod přirozenou cestou. Nebylo to jednoduché a bez Vás bychom to dost možná nezvládli-moc děkujeme!
Charlotte, Lenka a Pavel únor 2017   
Rodila jsem s Ivanou naši první dceru v únoru 2017 v Podolí. V naší domácnosti mluvíme o kouzelné tetě Ivaně. Ivanu jsem jsi vybrala na základě jejích skvělých referencí a hned na první schůzce se mi líbil její pozitivní přístup, energie, empatie vůči rodičům a zkušenosti dohromady s pragmatickým přístupem. Ivana byla naší velkou psychickou, fyzickou a emocionální podporou během porodu jak pro mě tak pro manžela. Sami bez pomoci a podpory Ivany bychom přirozený porod nezvládli. Když mi bylo úplně nejhůř a začala jsem panikařit, byla tam Ivana, ze které vyzařoval klid a pohoda. Cítila jsem obrovskou podporu, že tohle přece společně zvládneme a takto to má být. Ivana byla s námi i během šestinedělí a pomáhala při problémech s kojením. Po celou dobu tu vždy byla pro mě a kromě předání zkušeností mě Ivana dokázala povzbudit, vyslechnout, poradit a dat mi víru, že to všichni tři zvládneme. Na Ivaně moc oceňuji její úžasný pozitivní přístup, lásku a energii s jakou se věnuje miminkům i rodičům. Ivana zůstane součástí rodiny jako kouzelná teta Ivana naší Charlotte a já jsem za Ivanu moc vděčná a moc děkuju.
Josef Sebastian, Ester a Josef   
Rodila jsem v lednu 2017 v Příbramské nemocnici. Porod byl náročný a dlouhý (od prasknutí vody trval celkem 26,5 hodin a z toho přes 20 hodin pořád v kontrakcích). Paní Ivanka tam s námi byla dlouhých 17 hodin a jen díky ní dopadl porod bez epidurálu i bez oxytocinu přesně tak jak jsem si přála. Nebýt jí nejspíš bych to po pár hodinách vzdala. Přítel tam byl celou dobu s námi a také nadšený. Po porodu jsem měla problémy s laktací, takže nám paní Ivanka poradila i s tímto. A po měsíci od porodu konečně kojím plně a mám z toho neuvěřitelnou radost! Doufáme, že u druhého porodu budete také s námi, protože s Vámi je to úžasné :)). Moc děkujeme za vše!! :)))
Ester, Tom a Ája, Neratovice 2016   
"Dula Ivanka je anděl. Ale hezky popřádku… Když jsem zjistila, že čekám miminko, hned jsem začala přemýšlet jak prožít co nejkrásnější porod. Volba duly pro mě byla proto hodně důležitá, uvědomovala jsem si, že podpora a pomoc takové osoby udělá hrozně moc. To, že chci kromě manžela u porodu i dulu tedy bylo jasné. Horší bylo ji najít a vybrat. A jelikož jsem až do sedmého měsíce žila mimo republiku, bylo to pro mě ještě těžší a na začátku jsem se mohla spolehnout jen na internet a webové stránky. Dul jsem našla poměrně dost. Některé jsem vyřadila, protože nejezdily do porodnic mimo Prahu a já chtěla rodit v Hořovicích nebo Neratovicích. Další odpadly kvůli nedostatku informací na jejich stránkách, některé mi byly už z fotek nesympatické (ač je to značně zavádějící, ale podle něčeho jsem ten výběr zúžit musela…). Nakonec zůstaly asi tři, které jsem kontaktovala. I to, že mi Ivanka odpověděla v podstatě hned a již v prvním emailu nabídla spoustu informací a otázek k řešení mi bylo milé a sympatické. Nakonec jsem se po příjezdu setkala jen s ní. A už od první chvíle jsem věděla, že mám vybráno. Padla mi prostě do noty. Manželovi jsem pak říkala, že se těším, až ji pozná, protože se mu bude líbit.. :) Sešli jsme se pak všichni tři ještě jednou (samozřejmě jsem měla pravdu, i můj muž byl z Ivanky nadšený) a těšili se na společnéi zážitky z porodu. Ivanka byla během porodu úžasná. Pomáhala nejen psychicky, ale i fyzicky (na její masáž zad snad nikdy nezapomenu), věděla vždy co dělat a jak, v důležitých rozhodnutích nám byla oporou a rádcem a jen díky ní proběhl porod tak, jak jsem si přála, když bojovala za moje přání s porodní asistentkou a doktorkou. Stejně velký díl její pomoci přišel i po porodu, jednak při porodní návštěve, kdy mi pomohla s kojením a vázáním šátku, ale také jako pomoc na telefonu, když jsem propadala panice že prťousek málo přibírá a že to prostě nezvládnu. Ivanka vždy během chvilky odpověděla, pomohla a podpořila svými zkušenostmi, ale také morální podporou. To, že jsem se na ní mohla obrátit a že tu v těch těžkých dnech po porodu pro nás byla, je pro mě stejně důležité, jako její úžasný doprovod k porodu, který - i díky ní - dopadl skvěle, bez poranění a psychické újmy. Takže my moc děkujeme a těšíme se třeba na příště, protože pokud ještě někdy budu chtít využít služeb duly, není pro mne jiná volba."
Strana 1| 2| 3| 4| 5| 6|